torsdag 3 maj 2007

Chokladkaka med kokosglasyr

Ca. 30 bitar, ugn 175*
250g smör el. margarin
4dl socker
3 stora ägg (el. 4 mindre)
6 1/2dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 dl kakao
5 1/4dl mjölk
Kokosglsyr
300g kokosflinogr
3dl socker
1 1/2 dl sirap
125g smör el. maragrin
1/2dl mjölk
Gör såhär:
Smält matfettet och vispa ihop med sockret. Tillsätt ägget ett i sänder under fortsatt kraftig omrörning.
Blanda mjölet med bikarbonat, bakpulver, vaniljsocker och kakao.
Rör ner mjölblandining omväxlande med mjölken. Rör till en jämn smet.
Lägg ut bakplåtspapper i en långpanna. Bred ut smeten på det. Grädda i nedre delen av ugnen ca.45-50min.
Gör under tiden glasyren;
Blanda samman alla ingredienser i en kastrull och sjud på svag värme ca.5-6 min - rör om ofta. Tag ut kakan och bred på kokosglasyren över kakan. Grädda ytterligare ca. 10-15min mitt i ugnen.
Låt kaka kallna innan den skäres i bitar ca. 5*5cm.

Inga kommentarer: