KYCKLINGPAJ
4 pers.
1 st färdigkavlad smördegsplatta
vispat ägg till pensling
Fyllning
1 burk Creme fraiche
1 ½ dl Vispgrädde
1 ½ msk Söt senap
1 burk Böngroddar
1 st Röd paprika
1 st Grön eller gul paprika
1 burk Champinjoner med spad ca 1 dl.
1 st Grillad kyckling i bitar
Lite chilisås
Curry Salt (lite idealmjöl)
Riven ost ovanpå
Smöra först och klä sen en eldfast form med smördegsplattan.
Pensla kanten med ägg och förgrädda i ugnen 225 grader i ca 15 min. (man kan också ha aluminiumfolie på kanterna vid förgräddningen)
Till fyllningen blandar man grädde, creme fraiche och senap i en kastrull och låter det sjuda en liten stund. Tillsätt böngroddar, hackad paprika och champinjonerna. Rensa kycklingen och skär den i mindre bitar och blanda ner i fyllningen. Krydda. Häll fyllningen i smördegsskalet och gratinera i ugnen i 225 grader ca 20 – 30 min.
- Servera med en sallad,
Har inte provat denna själv ännu men verkar god och lätt, igen kan man nog byta ut mot lactosfri creme fraice och havre-grädde:)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar