söndag 25 mars 2007

Fläskfilépaj

Pajdeg:
5 dl mjöl
250 g margarin
6 msk vatten

Blanda ihop och vila i ca 30 min.
Dela degen i 2 bitar
Platta ut ena halvan i en pajform
Spara den andra halvan under lock
Förgrädda ca 10 min i 225 grader

Marinad:
1/2 dl soja
2 msk senap
2 st vitlöksklyftor
1- 1 1/2 dl olja

Skär filen i ca 1 cm tjocka skivor
Lägg dem i marinaden minst 1 dygn
Ta ut och låt filen rinna av
Stek i stekpanna
Plocka upp filen men spara spadet

Svampsås:
2 burkar championer eller färska championer
5 msk smör
4 msk mjöl
Ca 5 dl stek/svampspad
3 dl grädde
soja
salt och peppar

Gör svampsåsen
Lägg köttet på den förgräddade pajbotten
Häll över svampsåsen + riven ost
Lägg på andra halvan av pajdegen
Pensla med ägg
Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
Servera med sallad och bröd

Inga kommentarer: