torsdag 22 mars 2007

Fläskfilé med grönpeppar & Cornichons

FLÄSKFILÉ
MED GRÖNPEPPAR & CORNICHONS
-HelgLyx!

4 portioner

500-600 g fläskfilé
5-6 cornichons (inlagda minigurkor)
2 tsk grönpeppar
1 gul lökmargarin
ca 1 tsk salt
1 krm svartpeppar
ca 1 msk osötad senap
2-3 dl mellan- eller vispgrädde

Gör så här:
Putsa och skär filén i ca 1 cm tjocka skivor. Dela gurkorna på längden. Krossa pepparkornen.Skala, dela och strimla löken.
Stek köttet i margarin i omgångar, 2-3 min på varje sida.
Krydda med salt och peppar. Ta upp köttet.
Lägg lite mer fett i pannan och fräs löken. Tillsätt gurka, peppar, senap och grädde och sjud ett par min.Lägg i köttet och smaka av, gärna med lite gurkspad om det behövs.
Servera med ris och en blandad sallad.

Inga kommentarer: